Kirjastokino

Kirjastokinot jatkuvat torstaina 18.1.2018, tervetuloa elokuviin!

Aika ja paikka:

1. torstai, 18. tammikuuta 2018 Aika: 17:00 Lahden kaupunginkirjasto, Auditorio
  2. torstai, 15. helmikuuta 2018 Aika: 17:00 Lahden kaupunginkirjasto, Auditorio
  3. torstai, 22. maaliskuuta 2018 Aika: 17:00 Lahden kaupunginkirjasto, Auditorio
  4. torstai, 19. huhtikuuta 2018 Aika: 17:00 Lahden kaupunginkirjasto, Auditorio
Hinta: maksuton Kesto: 1,5-2,5 tuntia riippuen elokuvasta Kohderyhmä: Elokuvien harrastajille, klassikkoleffoista kiinnostuneille ja kaikille hyvien elokuvien ystäville
Elokuvaclapperi

Vuoden 2018 Kirjastokinojen teemana on kirjasta elokuvaksi.

Valitettavasti elokuvalisenssin sopimusehdot kieltävät meitä julkaisemasta elokuvan nimiä/kuvia verkkosivuillamme.

Esitettävät elokuvat ovat nähtävissä Lahden pääkirjastossa.

Lahden pääkirjaston auditoriossa esitettävät elokuvat keväällä 2018:

to 18.1.  Ken Kesleyn bestselleriin perutuva elokuva vuodelta 1975 (K-16, kesto 129 min)
Ohjaaja Milos Formanin intensiivinen ja realistinen tulkinta 1962 ilmestyneestä kirjasta. Elokuva kertoo vankilaan sopeutumattomasta miehestä Randel McMurphystä, joka lähetetään arvioitavaksi mielisairaalaan. McMurphy kapinoi mielisairaalan toimitatapoja vastaan ja joutuu hirviömäisen hoitaja Fletherin silmätikuksi. Elokuva voitti viisi Oscaria muun muassa parhaasta ohjauksesta. Milos Forman valmistautui elokuvan ohjaamiseen vierailemalla mielisairaaloissa.

to 15.2.  Petri Karran kirjaan pohjautuva kotimainen komedia vuodelta 2009 (K-13, kesto 103 min)
Sivistynyneeksi tarkoitettu avioero muuttuu kostonkierteeksi Mika Kaurismäen ohjaamassa elokuvassa. Juhani ja Tuula päättävät erota mutta joutuvat asumaan yhdessä niin kauan, että yhteinen talo saadaan myytyä. He laativat säännöt , joita nodattamalla yhteis elämän pitäisi sujua.

to 22.3.  Italialaisen Niccolo Ammanitin kirjan filmatisointi vuodelta 2003 (K-13, kesto 110 min)
Gabriele Salvatoreksen elokuva on hyvin uskollinen alkuperäiselle kirjalle. Se kertoo 10- vuotiaasta Michelestä, joka löytää kuopan pohjalta kahlitun pojan, Filippon. Pojat ystävystyvät ja Michele haluaa auttaa Filippoa, mutta kotikylän aikuiset eivät suostu auttamaan vaan tahtovat, että Michele unohtaa pojan. Elokuvan pohjatunnelma on painostava mutta tunnelma vaihtuu nopeasti myös keveäksi.

to 19.4.  Dystopia, joka pohjautuu Cormac McCarthyn kirjaan, vuodelta 2009 (K-16, kesto 119 min)
Ohjaaja John Hillcoat kuvaa tuhoutunutta maapalloa, joka on paljas ja armoton. Elokuvassa isä ja poika sinnittelevät maailman raunioissa ja työntävät omaisuuttaan ostoskärryissä, etsiessään paikkaa, jossa voi elää. Tunnelma on harmaa, ankea ja lohduton, eikä elokuvassa juurikaan ole toivon pilkahduksia.